Databas Blog

  Hoe houd je de kosten binnen de perken in een groeiende organisatie?

  Laatst vertelde een klant van ons: "mijn bedrijf groeit en dat is mooi, maar ik wil vooral de omzet laten groeien en niet de kosten. De kantoorkosten wil ik beperken."

   
   

  Garbage in, garbage out

  Wist je dat 88% van alle spreadsheets serieuze risico’s bevat? En dat inmiddels meer dan 60% van de werknemers in Europa ze gebruikt voor hun dagelijkse werk? De opmars van spreadsheets is een stille revolutie, maar niet eentje zonder gevaren.

  In ‘control’ door sturing op KPI’s

  In de afgelopen 15 jaar is de verkopersmarkt veranderd in een markt waarin de klant aan zet is. Als zakelijke dienstverlener kom je hierdoor voor grote uitdagingen te staan. Klanten stellen steeds hogere eisen waardoor je meer inspanningen moet leveren om klanten binnen te halen en binnen te houden.

  Ben jij in 2015 op tijd met de jaarrekening?

  Wat zou het toch heerlijk zijn als je met één druk op de knop de jaarrekening kon uitdraaien. Helaas zorgt de jaarrekening jaarlijks bij veel ondernemers weer voor kopzorgen. Door een ondeugdelijke administratie, kan er bijvoorbeeld geen kloppende rekening worden gemaakt. Vervolgens wordt er hard gewerkt om alles weer recht te breien om tijdig te kunnen deponeren. Dit kost niet alleen veel tijd en stress, je kunt er ook de wet mee overtreden. Graag geven wij je hier zes tips mee die je op weg helpen naar een deugdelijke jaarrekening.

  Tip 1: Wees op tijd

  Als ondernemer loop je het risico op een fikse boete als je door de Belastingdienst wordt gecontroleerd op je deponeringsplicht. Zorg ervoor dat je op tijd de jaarrekening op orde hebt. Het niet tijdig deponeren van de jaarrekening is namelijk een economisch delict. Dit betekent dat de onderneming die niet tijdig publiceert een boete kan krijgen (tot € 20.250). Ook kan het je een strafblad opleveren wat je nog jarenlang kan achtervolgen. Bovendien kan je als eigenaar persoonlijk aansprakelijk worden gesteld omdat het financieel inzicht in je onderneming niet deugde en anderen hiervan schade ondervonden.