Databas Blog

  Digitalisering van de financiële administratie - praktisch stappenplan

   

  Digitalisering - probleem of kans?

  Digitalisering is overal. Denk eens aan geld: hoe vaak gebruik je nog papiergeld en munten? Hoe vaak maak je  een digitale overboeking op je telefoon via iDeal of Tikkie? Winkelen in een webshop is normaal geworden, de fysieke winkel bezoeken we minder. Een ticket voor de film of concert is geen papiertje meer, maar een e-mail met pdf-bestand. Onze kinderen spelen spelletjes via een scherm, en steeds minder met de dobbelsteen.

  Webinar tijdig bijsturen in onzekere tijden

  Webinar aankondiging

  In deze onzekere tijden geven goede rapportages het inzicht dat je nodig hebt om te bepalen of je op koers ligt. Haal je je doelen? Blijf je binnen budget? Hoe sneller je inzicht hebt, hoe eerder je weet dat het goed gaat of waar je moet bijsturen. 

  Databas wint 3 Visma partner awards

  Databas wint 3 prijzen

  Tijdens de uitreiking van de Visma Partner Awards ontving Databas 3 van de 6 prijzen voor Visma Partner in Nederland. Voormalig Nederlands schaatskampioen Ben van der Burg overhandigde de prijzen virtueel tijdens een online show vanuit Desmet Studio's. Daarnaast werd Databas genomineerd in de categorien Visma partner van het jaar en Visma.net partner van het jaar. 

  Levert een lagere zaalcapaciteit in jouw theater nog wel voldoende op?

  Hoe is de situatie?

  Hoe effectief kun jij rapporteren?

  In onzekere tijden wil je als controller snel kunnen meten hoe jouw organisatie ervoor staat, want meten is weten per slot van rekening. De activiteiten veranderen, want de organisatie past zich aan aan de nieuwe werkelijkheid. Maar welke activiteiten liepen gisteren, vorige week en vorige maand succesvol en welke niet? Je probeert de registratie van de activiteiten te versnellen, want je wilt onderbouwde beslissingen kunnen nemen wanneer je manoeuvreert langs veranderende regels, toenemende concurrentie en moeilijk te krijgen personeel. Aan informatie uit diverse systemen binnen je organisatie is geen gebrek, maar het vinden van de aansluiting blijkt vaak lastig en tijdrovend. Daarnaast houden managers hun eigen overzichten bij, waardoor iedereen kijkt naar zijn eigen waarheid. Het is misschien nu wel belangrijker dan ooit om te beschikken over de juiste financiële managementrapportages.