Databas Blog

  Hoe houd je de kosten binnen de perken in een groeiende organisatie?

  [fa icon="clock-o"] 22 mei 2017 [fa icon="user"] Bas Elbers [fa icon="folder-open'] Project organisaties: profit, Financiële administratie, Project administratie

  groei.jpg

  Laatst vertelde een klant van ons: "mijn bedrijf groeit en dat is mooi, maar ik wil vooral de omzet laten groeien en niet de kosten. De kantoorkosten wil ik beperken."

   
   

  Oei ik groei

  Als een bedrijf groeit, groeit er van alles mee. Ook de administratie groeit: het aantal te verzenden facturen, het aantal te verwerken en goed te keuren inkomende facturen, het aantal opdrachten of projecten en het aantal en de uren van de projectmedewerkers.

  De groeifase is hét moment om te professionaliseren

  Als je aan het begin van de groeifase meteen jouw administratie aanpakt, dan kun je dat moment gebruiken om een deel van het administratieve werk te automatiseren. Zodat je met hulp van software en met dezelfde mensen, meer werk kunt verzetten. Je maakt een professionaliseringsslag, en doet dat op een moment dat iedereen er aan wil meewerken, want het kost geen banen.

  Slimmer werken

  Slimmer werken dus! Bij Databas hebben we daar zoveel ervaring mee, dan we je zo een aantal voorbeelden kunnen geven die goed passen bij jouw bedrijf. Voorbeelden die zich al hebben bewezen bij jouw branchegenoten, en dus snel voordeel opleveren. Bijvoorbeeld kun je veel tijd besparen met het digitaliseren van de inkomende en uitgaande facturen. Of het automatisch laten genereren van conceptfacturen op basis van gereedmelding van een opdracht of gewerkte uren. Of het automatisch laten boeken van bankmutaties, loonjournaalposten en afschrijvingen. Of door koppelingen te maken met jouw andere systemen, zodat dubbel invoerwerk niet meer nodig is. Kortom, kansen genoeg.

  Een Master Check geeft je inzicht in jouw kansen

  De Databas business consultants adviseren elk jaar ruim 100 klanten pro actief, zodat zij hun administratieve processen kunnen optimaliseren. Daarna voeren de Databas implementatie consultants het plan met jou uit. Wil je weten wat in jouw situatie grote voordelen oplevert of wat voor jouw organisatie het laaghangend fruit is? Lees dan meer over de Master Check door een business consultant.

  Lees meer over de Master Check door een Databas business consultant

  Geschreven door: Bas Elbers