Databas Blog

    Jaarrekening met één druk op de knop

    [fa icon="clock-o"] 5 februari 2016 [fa icon="user"] Bas Elbers [fa icon="folder-open'] Financiële administratie

    jaarrekening-met-een-druk-op-de-knop

    Heb je als ondernemer het gevoel dat je geld laat liggen? En vermoed je dat dat ligt aan te weinig grip op je financiële huishouding? Waarschijnlijk klopt dat als een bus... Door je bedrijfsprocessen digitaal te registreren en te koppelen, kun je de uren, kosten en marges beter bewaken, je winst verhogen én de tevredenheid van je klanten verhogen. Vervolgens is het maken van de jaarrekening een kwestie van één druk op de knop. Zonder kopzorgen, zonder stress.
    Een overzichtelijke jaarrekening is onmisbaar voor elke ondernemer. Het geeft een helder beeld van hoe je onderneming presteert en vormt een belangrijke basis voor toekomstige beslissingen. Op dit moment zitten we midden in het jaarcijferseizoen. Vooral multinationals zijn en waren druk bezig met hun jaarrekeningen. Sommige lukte het zelfs om de resultaten binnen de eerste twee weken van dit jaar op tafel te leggen. Een topprestatie. Hoe ze dat flikten? Gewoon, door perfecte grip op en inzicht in al hun processen. Onbereikbaar voor kleinere bedrijven? Integendeel, ook jij als MKB-ondernemer kan dit moeiteloos voor elkaar krijgen, door elke vorm van registratie te automatiseren.


    Voorkom onnodige handelingen

    Schaf eerst alle losse systemen en verschillende spreadsheets af. Om al die individuele bestanden in te vullen en bij te houden, brengt onnodig en teveel handmatig werk met zich mee. Dat maakt de kans op fouten alleen maar groter. Bovendien is het erg moeilijk om de data in verschillende systemen met elkaar te vergelijken en op elkaar af te stemmen. Een jaarrekening is daarmee niet echt eenvoudig en goed te produceren…


    Voorkom dubbel werk

    Zorg er ook voor dat je medewerkers hun uren digitaal kunnen bijhouden. Op elk apparaat, moment en locatie. Spreek goed af wie wat gaat doen en leg dat vast in het centrale systeem. Dat voorkomt dubbel werk en geeft jou als ondernemer maximaal inzicht in wat er gebeurt. Eén centraal systeem staat voor één waarheid en dat is uiteindelijk precies wat je met de jaarrekening wil vertellen. 


    Voorkom boetes

    Een minstens zo belangrijke basis voor een goede jaarrekening is je bedrijfsadministratie. Alle onderdelen, van inkoopbonnetjes tot facturen, moeten kloppen en logisch te herleiden zijn. Als je berekeningen anders zijn dan die van de Belastingdienst heb je een probleem. Mogelijk stelt de fiscus een onderzoek in en misschien krijg je zelfs een boete. Dat wil je natuurlijk niet. Als je alle financiële acties digitaal verwerkt in één systeem werkt dat erg prettig en overzichtelijk. Geïntegreerde bedrijfssoftware garandeert jou dan ook de perfecte input voor je jaarrekening. Die je vervolgens in één handomdraai produceert. Die je in één oogopslag een transparant beeld geeft van je onderneming. Die ook de Belastingdienst blij maakt.


    Lees en integreer

    Hoe je verschillende bedrijfsprocessen kunt integreren en hoe geïntegreerde bedrijfssoftware kan zorgen voor optimaal rendement, lees je in ons gratis e-book ‘Optimaal rendement in projectorganisaties’. Met tal van handige tips waarmee je direct aan de slag kunt gaan. 

    Download

    Geschreven door: Bas Elbers