Databas Blog

  Hoe ga jij in 2016 jouw administratieve processen verbeteren?

  [fa icon="clock-o"] 6 januari 2016 [fa icon="user"] Bas Elbers [fa icon="folder-open'] Adminstratieve Prestatie Score

  Administratieve_Performance_Score_Databas

  Heb jij wel eens goede voornemens gehad, die je uiteindelijk toch niet hebt waar gemaakt? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat bijna twee derde van de Nederlanders goede voornemens heeft. Maar slechts een derde van de ondervraagden verwacht deze voornemens ook daadwerkelijk vol te houden.

  Het is ook niet eenvoudig om gewoontes blijvend te veranderen. We zijn nu eenmaal gewend om alles op onze eigen manier te doen. En zien we niet direct resultaat, dan vervallen we ook weer snel in oud gedrag. Steun van buitenaf kan dan een helpende hand (of stok achter de deur) bieden: de helft van de ondervraagden geeft namelijk aan dat ze een coach of buddy missen, die hen kan motiveren en steunen.

  Buddy

  Voor één van onze klanten, Het Nederlands Uitgeversverbond (NUV), mochten wij die helpende hand zijn. Het NUV is de branchevereniging en werkgeversorganisatie van uitgevers in Nederland. Het behartigt de collectieve belangen van alle aangesloten uitgevers en vertegenwoordigt circa 90 % van de omzet in de Nederlandse uitgeverijbranche.

  Het NUV wilde graag haar administratieve processen optimaliseren, in het bijzonder op het gebied van facturatie. Per maand worden 210 inkoopfacturen verwerkt en zijn er meerdere fiatteurs. Het NUV had berekend dat het handmatige verwerkingsproces van een gemiddelde factuur zo’n 2,5 week duurde. De inkoopfactuur ging van hand tot hand door de organisatie en er ging veel kostbare tijd verloren aan het achterhalen bij wie de facturen ter fiattering lagen.

  Nu wordt via een workflow de financiële administratie automatisch gevuld en is het gehele verwerkingsproces tot aan fiattering van 2,5 week teruggebracht naar slechts vier werkdagen. Een enorme tijdswinst voor het NUV!

  Administratieve Prestatie Score

  Ben jij van plan om dit jaar jouw administratieve processen (verder) te optimaliseren en weet je niet waar je moet beginnen? Dan biedt onze test wellicht uitkomst. Letterlijk, want met deze test bereken je binnen vijf minuten de Administratieve Prestatie Score van jouw organisatie. Na afloop van de test ontvang je praktische adviezen waarmee je de administratieve processen in jouw organisatie direct kunt verbeteren. Doe nu de test en bepaal waarop jij de focus in 2016 moet leggen.

  Administratieve Performance Scan

  Geschreven door: Bas Elbers