Databas Blog

  Altijd bijgewerkt - met de directe bankkoppeling

  [fa icon="clock-o"] 29 augustus 2023 [fa icon="user"] Bas Elbers

  AccountView direct gekoppelde banken-1

  Slimme software helpt je om het AccountView bankboek elke dag snel bij te werken. Klanten zeggen: "90% van de boekingen worden automatisch juist geboekt."

  Het bankboek - de bron van veel informatie

  Het bankboek in AccountView is een dagboek waarin dagelijks wordt gewerkt. De vele bladzijden en regels zorgen en bijvoorbeeld voor dat open posten worden afgeboekt. Daarnaast wil je 'bij' zijn met het bankboek voordat je een rapportage opstelt. Tijdigheid, volledigheid en juistheid spelen (zoals bij alle financieel administratieve processen) ook hier een grote rol.

  AccountView administratie automatisch bijwerken
  met de directe bankkoppeling

  Het AccountView bankboek is altijd volledig en snel juist bijgewerkt met de directe bankkoppeling.

  De directe bankkoppeling is slimme sofware die jou een signaal geeft als er nieuwe bankmutaties klaar staan voor verwerking in jouw administratie. Elke ochtend, maar ook gedurende de dag.

  Voor die nieuwe bankmutaties maakt AccountView een boekingsvoorstel. Uit ervaring bij honderden klanten  van Databas weten we nu hoe goed dat werkt. Klanten zeggen dat minstens 90% van die voorgestelde mutaties direct volledig en juist worden geboekt. Zelfs betalingen voor meerdere facturen in 1 mutatieregel worden automatisch uitgesplitst over meerdere open posten. Alle herkende bankmutaties krijgen een groene indicator, en kun je direct naar het bankdagboek wegschrijven.

  Altijd volledig 

  AccountView bewaakt voor jou dat het dagboek aansluit bij de bank. Zodra er regels ontbreken in de administratie worden die toegevoegd. En zodra je een bedrag op een regel wilt wijzigen, zul je ook een aanvullende boeking moeten maken. Op die manier blijft de bank en de boekhouding aangesloten.

  Alleen de uitzonderingen vragen om aandacht

  De enkele niet herkende bankmutaties bekijk je en vul je met de hand aan. Dat kan meteen, maar je kunt dat ook laten liggen zodat op later moment een collega dit oppakt. Een veel voorkomende uitzondering is dat je de ontbrekende factuur boekt, en daarna herkent AccountView de bankmutatie alsnog automatisch.

  Meer informatie

  Wil je meer weten of ook beginnen met de directe bankkoppeling in AccountView? Lees dan meer over de  directe bankkoppeling op deze speciale pagina.

  Geschreven door: Bas Elbers