Databas Blog

  AccountView altijd bij - valuta koersen ophalen uit de cloud

  [fa icon="clock-o"] 21 mei 2024 [fa icon="user"] Bas Elbers

  AccountView cloud integratie

  AccountView wordt continu door Visma doorontwikkeld en steeds meer met de cloud geïntegreerd.

  Nu is er ook een AccountView cloud koppeling toegevoegd voor vreemde valutakoersen: dat maakt het veel eenvoudiger om te werken met vreemde valuta in jouw administratie!

  Cloud uitbreidingen op AccountView die al langer bestaan zijn onder andere: in de cloud zetten (AccountView hosting), automatisch inlezen van bankmutaties (directe bankkoppeling) en automatisch boeken en online beoordelen van inkomende facturen (AutoInvoice en Approval).

  Actuele valutakoersen via de cloud in jouw administratie

  Sinds kort kan AccountView via de cloud de actuele ECB valuta dagkoersen inlezen van vele soorten vreemde valuta. In versie 2024 heb je met de module Uitgebreide Vreemde Valuta de mogelijkheid om de actuele valutakoersen te importeren. De module maakt het mogelijk om met vreemde valuta te werken in AccountView, bijvoorbeeld om bankrekeningen in vreemde valuta te registreren en bezittingen en schulden automatisch te herwaarderen (bijvoorbeeld banksaldi en open posten saldi in vreemde valuta). De module bestaat al lang, de koppeling is er aan toegevoegd.

  De valuta koersen worden direct opgehaald bij de Europese Centrale Bank. Zo heb je altijd de juiste koers en werk je nog efficiënter jouw administratie bij. 

  Hoe krijg je deze verbetering in jouw AccountView?

  Je kunt de module zelf activeren vanuit AccountView. Via Help/Infoline kun je kiezen voor 'Extra modules bestellen'. Als je hiervoor een online meeting met een Databas consultant plant, dan word je meteen geholpen om de module in te stellen, jouw administratie in te stellen en je krijgt instructie in gebruik. Vraag een meeting aan via servicedesk@databas.nl.

  Voor deze cloud integratie is het vereist om met AccountView versie 2024 te werken. Databas service klanten worden door Databas office management benaderd om de installatie van de update naar versie 2024 in te plannen. Overige klanten kunnen een update aanvragen via office@databas.nl.

  Geschreven door: Bas Elbers