Databas Blog

  5 gouden tips voor projectorganisaties

  [fa icon="clock-o"] 28 augustus 2015 [fa icon="user"] Eric Hulshof [fa icon="folder-open'] Project organisaties: profit

  checklist

   

  De wijze waarop bedrijven hun projecten managen, wordt steeds complexer. Dit geldt zowel voor grote bedrijven als mkb-organisaties. De grotere organisaties maken hiervoor vaak gebruik van geavanceerde bedrijfsmatige software die hen in staat stellen om op de projecten het juiste rendement te halen om zo bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Een investering in uitgebreide, geavanceerde systemen lijkt voor mkb-organisaties dan ook een te grote stap. Maar met de huidige ontwikkelingen is echter niets minder waar.

  Software in de Cloud

  Wat is er zoal veranderd? Voorheen had je voor een geautomatiseerd systeem een geheel eigen ‘serverpark’ nodig. De kosten hiervan lagen hoog en het bedrag moest je vaak in één keer ophoesten. Wellicht vond je het die investering wel waard, maar moest deze ook financieren. De huidige technische ontwikkelingen betekenen een aantal positieve veranderingen voor mkb-organisaties. Deze maken het mogelijk om te kiezen voor professionele automatisering, zonder grote initiële investeringen. De software staat in de Cloud en je betaalt een maandbedrag voor deze service. Daardoor spreid je de investering automatisch over een aantal jaren.

  5 gouden tips

  In ons e-book geven wij een vijftal gouden tips mee voor projectorganisaties die ervoor zorgen dat het rendement op je projecten verbetert en waarmee ook de klanttevredenheid omhoog gaat. Hier zijn de vijf tips op een rijtje.

   

  1. Zorg dat je altijd en overal bij je projectinformatie kunt.
  Het is belangrijk dat je altijd en overal toegang tot je gegevens (zoals je liquiditeitspositie) hebt.

  2. Zorg dat alle projectinformatie zoveel mogelijk in één systeem zit.
  Het is belangrijk voor een organisatie dat alle informatie zoveel mogelijk in één systeem zit vanwege efficiency, inzicht en het eenvoudig delen van de informatie binnen de organisatie.

  3. Maak ureninvoer voor alle medewerkers eenvoudig en laagdrempelig.
  De ureninvoer van medewerkers is essentieel om de projecten juist en tijdig te kunnen factureren. Het is voor je organisatie dus belangrijk dat dit snel en accuraat gebeurt.

  4.  Zorg voor actuele rapportages en directe signalering
  Leg je het hele proces van je projecten vast in één systeem, dan heb je altijd direct actuele informatie over de status van de projecten op allerlei gebieden. En besteed je tijd en aandacht daar waar het hoort.

  5.  Zorg voor direct inzicht in de productiviteit en declarabiliteit van medewerkers
  Inzicht in productiviteit en declarabiliteit van medewerkers zorgt er ook voor dat medewerkers elkaars prestaties kunnen verbeteren. 

   

  In ons e-book Projectmanagement in het mkb dat je hieronder gratis kunt downloaden, wordt iedere tip verder uitgewerkt, zodat je direct aan de slag kunt in jouw projectorganisatie..

  New Call-to-action

  Geschreven door: Eric Hulshof